FRAKT VÄRLDEN | GRATIS ÖVER £60     clearpay     klarna

  • Login Icon Logga in
  • Vagn
    0 föremål

Håll koll på din kondition under stress

Stay on Track with Your Fitness During Stress - HerbaChoices

Håll koll på din kondition under stress

Författare: Samantha Clayton

När livet ger svåra situationer måste du lära dig att hitta din balans och hålla dig på rätt spår.

Idag vill jag dela en personlig upplevelse med dig – en som involverar en stressande situation där jag knappt ätit och varit inaktiv på flera dagar. Det fick mig att inse vilken inverkan känslomässigt välbefinnande har på våra hälso- och träningsmål. Vi behöver bränsle, vi måste vara aktiva och vi måste hitta balans, även när livet innebär utmaningar.

Jag är alltid den första som berättar för andra att aktiv aktivitet kommer att stärka dina positiva känslor under stressiga tider; men jag hamnade i en situation där jag inte följde mina egna råd.

Jag insåg inte ens att jag inte var aktiv förrän min dotter frågade mig varför jag inte hade släpat med dem på en familjepromenad med hundarna och varför min yogamatta och vikter inte fanns i vardagsrummet ( de brukar ta plats). Hennes bekymrade ton fick mig att hoppa upp, göra i ordning mina tre andra barn, sätta i koppel på hundarna, packa några hälsosamma mellanmål och gå på vår familjepromenad.

Vi var ute i tre timmar och jag måste erkänna att vår familjepromenad fick mig att känna mig mindre stressad. Jag insåg att det var dags för mig att följa mina egna råd och skriva några tips om hur jag kan hålla balansen under utmanande tider. Det var också det perfekta tillfället för mig att föregå med gott exempel och visa mina barn att man måste komma ut och vara aktiv, även i tider av stress.

Jag är säker på att jag inte är den enda som har hamnat ur spår på grund av stress, så jag vill dela med mig av några sätt att tackla känslomässig stress utan att ta ut det på kroppen. Ställ först dig själv några frågor som hjälper dig att hålla dina hälso- och träningsmål på rätt spår:

  • Vad är din säkerhetsmekanism när du hanterar en stressig eller känslomässig situation?
  • Är du en stressätare eller någon som fastar under tider av stress?
  • Sitter du runt eller tränar du för att hålla dig borta från problemet?

Jag har varit i alla ändar av spektrumet när det kommer till hur känslor har påverkat min kropp och träningsvanor. När jag balanserade mina unga trillingar och ett litet barn kom jag på att jag sträckte mig efter söt mat och kaffe för att få mig att må bättre. Det ledde till viktökning och bristande självförtroende. Under tider av känslomässig stress upptäcker jag att jag inte äter tillräckligt. Min anledning till att skriva ett fitnessinlägg om känslor är för att livet ofta kastar oss i stressiga situationer. Hur du hanterar dem kan verkligen påverka din hälsa, din vikt och dina träningsmål.

Att inte hitta balans under stressiga tider kan få stora konsekvenser för hälsa och välbefinnande. Här är några tips som hjälper dig att hålla fokus när dina känslor får det bästa av dig.

Hur får du bort stressen

Håll en lista
Att skriva en att göra-lista är ett bra sätt att se till att du utför alla dina uppgifter. Att bocka av saker från din lista kommer också att få dig att må bra och se till att du inte lägger till någon mer stress genom att släppa ditt ansvar. Även om ditt sinne är upptaget, kommer din att göra-lista att se till att du inte glömmer saker.

Planera dina måltider
Jag har märkt att att planera måltider i förväg kan innebära att du inte hittar skäl att hoppa över att äta eller sträcka dig efter skräpmat. Sätt matinköp på din att göra-lista och fyll din lista med massor av frukt och grönsaker. Det är viktigt för din kropp att få ordentligt med bränsle under stressiga tider.

Planera roliga aktiviteter
Att se fram emot något kan hjälpa dig att höja ditt humör. Det kan vara något så enkelt som en yogaklass eller en bowlingkväll med vänner eller familj. Bara så länge du planerar att komma ut ur huset en liten stund kan det göra skillnad i hur du känner dig.

Ta tid för en promenad
Oavsett om du är hemma eller på kontoret, schemalägg regelbundna promenadpauser.Det är inte bara ett sätt att rensa ditt sinne och få lite frisk luft, det är det perfekta sättet att bli aktiv när du har annat i tankarna

Spendera aktiv tid med vänner och familj
Att spendera tid med nära och kära under stressiga tider kan hjälpa dig att hålla dig borta från roten till problemet. Aktiv tid är mycket bättre än att bara sitta runt, eftersom det är mindre av en möjlighet att börja småäta eller fundera över ohjälpsamma tankar. Att spendera tid med nära och kära kommer också att ge dig det känslomässiga stöd du behöver under svåra tider.

Undvik ohälsosamma mellanmål

Att äta sockerhaltig mat ger dig bara ett tillfälligt må-bra-ögonblick. Det extra sockret i ditt system kan tillfälligt öka dina energinivåer, men det följs alltid av en krasch. Mitt råd är att äta hälsosam proteinrik mat.

Jag hoppas att du kan använda några av mina tips för att hålla dig på rätt spår nästa gång du har en stressig situation. Ditt känslomässiga välbefinnande är lika viktigt som din fysiska hälsa. De två verkar vara ganska nära kopplade, så var medveten om dina handlingar och försök att skydda din hälsa.

Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT Vice President, Sports Performance and Fitness.

 

.