FRAKT VÄRLDEN | GRATIS ÖVER £60     clearpay     klarna

Integritetspolicy

HerbaChoices LTD förstår att din integritet är viktig för dig och att du bryr dig om hur dina personuppgifter används. Vi respekterar och värdesätter integriteten för alla som besöker denna webbplats, www.herbachoices.com ("den här webbplatsen") och kommer endast att samla in och använda personuppgifter på sätt som beskrivs här, och på ett sätt som är förenligt med våra skyldigheter och dina rättigheter enligt lagen.

Vänligen läs denna sekretesspolicy noggrant och se till att du förstår den. Ditt godkännande av denna sekretesspolicy anses ske vid din första användning av den här webbplatsen och du måste läsa och acceptera denna sekretesspolicy när du registrerar dig för ett konto. Om du inte accepterar och godkänner denna integritetspolicy måste du sluta använda den här webbplatsen omedelbart.

  1. Definitioner och tolkning
  2. Information om oss
  3. Vad omfattar denna försäkring?
  4. Vad är personuppgifter?
  5. Vilka är mina rättigheter?
  6. Vilken data samlar vi in?
  7. Hur använder du mina personuppgifter?
  8. Hur länge kommer du att behålla mina personuppgifter?
  9. Hur och var lagrar eller överför du mina personuppgifter?
  10. Delar du mina personuppgifter?
  11. Hur kan jag kontrollera mina personuppgifter?
  12. Kan jag undanhålla information?
  13. Hur får jag tillgång till mina personuppgifter?
  14. Hur använder du cookies?
  15. Hur kontaktar jag dig?
  16. Ändringar av denna sekretesspolicy
  17. Definitioner och tolkningar

I denna policy ska följande termer ha följande betydelser: 

”Konto”

 

betyder ett konto som krävs för att komma åt och/eller använda vissa områden och funktioner på denna webbplats;

 

”Cookie”

 

betyder en liten textfil som placeras på din dator eller enhet av den här webbplatsen när du besöker vissa delar av webbplatsen och/eller när du använder vissa funktioner på denna webbplats. Detaljer om cookies som används av den här webbplatsen finns i del 14 nedan; och

 

"Cookie Law"

 

avser de relevanta delarna av förordningarna om integritet och elektronisk kommunikation (EG-direktivet) 2003;

 

 

  1. Information om oss

Denna webbplats ägs och drivs av HerbaChoices LTD, ett Privat Limited Company registrerat i England under företagsnummer 12495536.

Information Commission office Registreringsnummer: ZA728905

HerbaChoices Registrerad adress:

52 Foxwood way, New Barn, Longfield, Kent. DA3 7LD

Dataskyddsombud: Neil Coombs 

E-postadress: support@herbachoices.com

Telefonnummer: +44 (0) 7476485115

Postadress: 52 Foxwood way, New Barn, Longfield, Kent. DA3 7LD

  1. Vad omfattar denna försäkring?

Denna sekretesspolicy gäller endast för din användning av denna webbplats. Den här webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser. Observera att vi inte har någon kontroll över hur din data samlas in, lagras eller används av andra webbplatser och vi råder dig att kontrollera integritetspolicyn för sådana webbplatser innan du tillhandahåller någon data till dem.

  1. Vad är personuppgifter?

Personuppgifter definieras av den allmänna dataskyddsförordningen (EU-förordningen 2016/679) (”GDPR”) som "all information som rör en identifierbar person som direkt eller indirekt kan identifieras, särskilt genom hänvisning till en identifierare" .

Personuppgifter är, i enklare termer, all information om dig som gör att du kan identifieras.Personuppgifter omfattar uppenbar information som ditt namn och kontaktuppgifter, men den omfattar också mindre uppenbar information som identifieringsnummer, elektronisk platsdata och andra onlineidentifierare

  1. Vilka är mina rättigheter?

I enlighet med GDPR har du följande rättigheter, som vi alltid kommer att arbeta för att upprätthålla:

  • Rätten att bli informerad om vår insamling och användning av dina personuppgifter. Denna integritetspolicy bör berätta allt du behöver veta, men du kan alltid kontakta oss för att få veta mer eller för att ställa frågor med hjälp av informationen i del 15.
  • Rätten att få tillgång till de personuppgifter vi har om dig. Del 13 kommer att berätta hur du gör detta.
  • Rätten att få dina personuppgifter rättade om någon av dina personuppgifter som finns hos oss är felaktiga eller ofullständiga. Vänligen kontakta oss med hjälp av informationen i del 15 för att få veta mer.
  • Rätten att bli glömd, det vill säga rätten att be oss att radera eller på annat sätt förfoga över någon av dina personuppgifter som vi har. Vänligen kontakta oss med hjälp av informationen i del 15 för att få veta mer.
  • Rätten att begränsa (dvs förhindra) behandlingen av dina personuppgifter.
  • Rätten att invända mot att vi använder dina personuppgifter för ett eller flera särskilda ändamål.
  • Rätten till dataportabilitet. Detta innebär att om du har lämnat personuppgifter till oss direkt, vi använder dem med ditt samtycke eller för att fullgöra ett avtal, och att uppgifterna behandlas på automatiserade sätt, kan du be oss om en kopia av dessa personuppgifter för att återanvändning med en annan tjänst eller verksamhet i många fall.
  • Rättigheter relaterade till automatiserat beslutsfattande och profilering.

För mer information om vår användning av dina personuppgifter eller utövande av dina rättigheter enligt ovan, vänligen kontakta oss med hjälp av uppgifterna i del 15.

Ytterligare information om dina rättigheter kan också erhållas från Information Commissioner's Office eller din lokala Citizens Advice Bureau.

Om du har någon anledning att klaga på vår användning av dina personuppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål till Informationskommissionärens kontor.

  1. Vilken data samlar vi in?

Beroende på din användning av denna webbplats kan vi samla in några eller alla av följande personliga och icke-personliga uppgifter (se även del 14 om vår användning av cookies och liknande teknologier):

  • Namn;
  • Födelsedatum;
  • Kön;
  • Adress;
  • E-postadress;
  • Telefonnummer;
  • Företagsnamn;
  • Arbetstitel;
  • Yrke;
  • Betalningsinformation;
  • Information om dina preferenser och intressen;
  • IP-adress;
  • Webbläsartyp och version;
  • Operativsystem och enhet;
  • En lista över webbadresser som börjar med en hänvisningswebbplats, din aktivitet på denna webbplats och webbplatsen du lämnar till;
  1. Hur använder du mina personuppgifter?

I enlighet med GDPR måste vi alltid ha en laglig grund för att använda personuppgifter. Detta kan bero på att uppgifterna är nödvändiga för att vi utförande av ett avtal med dig, för att du har samtyckt till vår användning av dina personuppgifter eller för att det ligger i våra legitima affärsintressen att använda den. Dina personuppgifter kan användas för något av följande ändamål:

  • Tillhandahålla och hantera ditt konto;
  • Ge och hantera din åtkomst till denna webbplats;
  • Anpassa och skräddarsy din upplevelse på denna webbplats;
  • Vi levererar våra produkter eller tjänster till dig. Dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna ingå ett avtal med dig.
  • Anpassa och skräddarsy våra produkter eller tjänster åt dig.
  • Kommunikerar med dig. Detta kan innefatta att svara på e-postmeddelanden eller samtal från dig.
  • Förser dig med information via e-post eller inlägg som du har anmält dig till (du kan avbryta prenumerationen eller avregistrera dig när som helst genom att e-posta support@herbachoicescom.
  • Analyserar din användning av vår webbplats och samlar in feedback så att vi kontinuerligt kan förbättra den här webbplatsen och din användarupplevelse.

Med ditt tillstånd och/eller där det är tillåtet enligt lag kan vi också använda dina personuppgifter för marknadsföringsändamål, vilket kan inkludera att kontakta dig via e-post, telefon, sms och/eller inlägg med information, nyheter och erbjudanden på vår  produkter och tjänster. Du kommer inte att skickas någon olaglig marknadsföring eller spam. Vi kommer alltid att arbeta för att fullt ut skydda dina rättigheter och följa våra skyldigheter enligt GDPR och förordningarna om integritet och elektronisk kommunikation (EG-direktivet) 2003, och du kommer alltid att ha möjlighet att välja bort det.

Vi använder följande automatiserade system för att utföra vissa typer av beslutsfattande och profilering. Om du vid något tillfälle vill fråga någon åtgärd som vi vidtar på grundval av detta eller vill begära "mänsklig intervention" (dvs. låta någon granska åtgärden själv, snarare än att bara förlita dig på den automatiserade metoden), ger GDPR dig rätt att göra det. Kontakta oss om du vill veta mer med hjälp av informationen i del 15.

  • Följande automatiserade beslutsfattande och automatiserade profileringsmetoder kan användas:
    • E-postmarknadsföring.
    • Betala per klick-inriktning.
  1. Hur länge kommer du att behålla mina personuppgifter?

Vi kommer inte att behålla dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt med hänsyn till anledningen/orsaken till att de först samlades in. Dina personuppgifter kommer därför att sparas under rimliga perioder som bestäms av sannolikheten för din fortsatta avsikt att ingå avtal med vår verksamhet eller vara intresserad av våra produkter eller tjänster.

  1. Hur och var lagrar eller överför du mina personuppgifter?

Vi kan lagra eller överföra vissa eller alla dina personuppgifter i länder som inte är en del av Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES” består av alla EU-medlemsstater, plus Norge, Island och Liechtenstein). Dessa är kända som "tredje länder" och kanske inte har dataskyddslagar som är lika starka som de i Storbritannien och/eller EES. Detta innebär att vi kommer att vidta ytterligare åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas lika säkert och säkert som det skulle vara inom Storbritannien och enligt GDPR enligt följande.

Vi använder specifika kontrakt med externa tredje parter som visar sig vara kompatibla med GDPR för överföring av personuppgifter till tredjeländer. Dessa avtal säkerställer samma nivåer av personuppgiftsskydd som skulle gälla enligt GDPR.

Där vi överför dina uppgifter till en tredje part baserad i USA, kan detta skyddas om de är en del av EU-US Privacy Shield. Detta kräver att tredje part tillhandahåller dataskydd enligt standarder som liknar dem i Europa. Mer information finns tillgänglig från Europeiska kommissionen.

Kontakta oss med hjälp av informationen nedan i del 15 för ytterligare information om den särskilda dataskyddsmekanism som används av oss när vi överför dina personuppgifter till ett tredje land.

  1. Delar du mina personuppgifter?

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med andra företag i vår grupp för samma ändamål som beskrivs i denna policy. Detta inkluderar dotterbolag eller vårt holdingbolag och dess dotterbolag.

Vi kan ibland avtala med tredje part om att leverera vissa produkter eller tjänster. Dessa kan inkludera betalningshantering, leverans och marknadsföring. I vissa fall kan dessa tredje parter kräva åtkomst till vissa eller alla dina personuppgifter som vi har. En lista över dessa tredje parter kan tillhandahållas när som helst genom att kontakta oss som beskrivs i del 15.

Om någon av dina personuppgifter krävs av en tredje part, enligt beskrivningen ovan, kommer vi att vidta åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras säkert, säkert och i enlighet med dina rättigheter, våra skyldigheter och tredje partens skyldigheter enligt lagen, som beskrivs ovan i del 9

Om några personuppgifter överförs utanför EES kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas lika säkert och säkert som det skulle vara inom Storbritannien och enligt GDPR, som förklaras ovan i Del 9.

Under vissa begränsade omständigheter kan vi vara juridiskt skyldiga att dela vissa personuppgifter, som kan inkludera din, om vi är inblandade i rättsliga förfaranden eller följer rättsliga skyldigheter, ett domstolsbeslut eller instruktioner från en statlig myndighet.

  1. Hur kan jag kontrollera mina personuppgifter?

11.1 Utöver dina rättigheter enligt GDPR, som anges i del 5, när du lämnar in personuppgifter via webbplatsen, kan du få alternativ att begränsa vår användning av dina personuppgifter. Vi siktar i synnerhet efter att ge dig starka kontroller av vår användning av dina uppgifter för direktmarknadsföringsändamål (inklusive möjligheten att välja bort att ta emot e-postmeddelanden från oss, vilket du kan göra genom att avsluta prenumerationen med länkarna i våra e-postmeddelanden.

11.2 Du kanske också vill registrera dig för en eller flera av de preferenstjänster som är verksamma i Storbritannien: Telefonpreferenstjänsten (”TPS”), Corporate Telephone Preference Service (”CTPS”) och Mailing Preferenstjänst ("MPS"). Dessa kan hjälpa till att förhindra att du får oönskad marknadsföring. Observera dock att dessa tjänster inte kommer att hindra dig från att ta emot marknadskommunikation som du har samtyckt till att ta emot.

  1. Kan jag undanhålla information?

Du kan komma åt vissa delar av den här webbplatsen utan att tillhandahålla några personliga uppgifter alls. Men för att använda alla funktioner och funktioner som är tillgängliga på webbplatsen kan du behöva skicka in eller tillåta insamling av viss data.

Du kan begränsa vår användning av cookies. För mer information, se del 14.

  1. Hur får jag tillgång till mina personuppgifter?

Om du vill veta vilka personuppgifter vi har om dig kan du be oss om detaljer om dessa personuppgifter och om en kopia av dem (där sådana personuppgifter finns). Detta är känt som en "subject access request".

Alla begäranden om tillgång till ämne ska göras skriftligen och skickas till de e-postadresser eller postadresser som visas i del 15.

Det tas normalt inte ut någon avgift för en begäran om tillgång till ämnet. Om din begäran är "uppenbart ogrundad eller överdriven" (till exempel om du gör upprepade förfrågningar) kan en avgift tas ut för att täcka våra administrativa kostnader för att svara.

Vi kommer att svara på din begäran om tillgång till ämnet inom 28 dagar och i alla fall inte mer än en månad efter att vi mottagit den. Normalt strävar vi  efter att ge ett fullständigt svar, inklusive en kopia av dina personuppgifter inom den tiden. I vissa fall, särskilt om din begäran är mer komplex, kan det dock krävas mer tid upp till högst tre månader från det datum vi mottog din begäran. Du kommer att hållas fullt informerad om våra framsteg.

  1. Hur använder du cookies?

Den här webbplatsen kan placera och få åtkomst till vissa förstapartscookies på din dator eller enhet. Förstapartscookies är de som placeras direkt av oss och används endast av oss. Vi använder cookies för att underlätta och förbättra din upplevelse av webbplatsen och för att tillhandahålla och förbättra våra produkter och tjänster. Vi har noggrant valt dessa cookies och har vidtagit åtgärder för att säkerställa att din integritet och dina personuppgifter alltid skyddas och respekteras.

Genom att använda denna webbplats kan du också få vissa tredjepartscookies på din dator eller enhet Tredjepartscookies är sådana som placeras av webbplatser, tjänster och/eller andra parter än oss. Tredjepartscookies används på denna webbplats för marknadsföring och appar som används för att förbättra webbplatsens funktionalitet. För mer information, se tabellen nedan. Dessa cookies är inte integrerade i den här webbplatsens funktion och din användning och upplevelse av denna webbplats kommer inte att försämras om du vägrar samtycke till dem.

Alla cookies som används av och på den här webbplatsen används i enlighet med gällande cookielagstiftning.

Vissa funktioner på denna webbplats är beroende av cookies för att fungera. Cookielagen anser att dessa cookies är "strängt nödvändiga". Dessa cookies är tillgängliga på begäran med hjälp av informationen i del 15. Ditt samtycke kommer inte att begäras för att placera dessa cookies, men det är fortfarande viktigt att du är medveten om dem. Du kan fortfarande blockera dessa cookies genom att ändra din webbläsares inställningar enligt nedan, men tänk på att den här webbplatsen kanske inte fungerar korrekt om du gör det. Vi har varit mycket noga med att säkerställa att din integritet inte äventyras genom att tillåta dem.

Den här webbplatsen använder analystjänster som tillhandahålls av värdleverantörer och Google. Webbplatsanalys avser en uppsättning verktyg som används för att samla in och analysera anonym användningsinformation, vilket gör att vi bättre kan förstå hur den här webbplatsen används. Detta i sin tur gör det möjligt för oss att förbättra den här webbplatsen och produkten och tjänsterna som erbjuds genom den.

De analystjänster som används av den här webbplatsen använder cookies för att samla in den information som krävs. Du behöver inte tillåta oss att använda dessa cookies, men även om vår användning av dem inte utgör någon risk för din integritet eller din säkra användning av denna webbplats, gör det det möjligt för oss  för att ständigt förbättra den här webbplatsen, vilket gör den till en bättre och mer användbar upplevelse för dig.

Utöver de kontroller som vi tillhandahåller kan du välja att aktivera eller inaktivera cookies i din webbläsare. De flesta webbläsare låter dig också välja om du vill inaktivera alla cookies eller endast tredjepartscookies. Som standard accepterar de flesta webbläsare cookies, men detta kan ändras. Mer information finns i hjälpmenyn i din webbläsare eller i dokumentationen som medföljde enheten.

Du kan välja att ta bort cookies på din dator eller enhet när som helst, men du kan förlora all information som gör att du kan komma åt den här webbplatsen snabbare och mer effektivt, inklusive, men inte begränsat till, inloggnings- och anpassningsinställningar.

Det rekommenderas att du håller din webbläsare och operativsystem uppdaterade och att du konsulterar den hjälp och vägledning som tillhandahålls av utvecklaren av din webbläsare och tillverkaren av din dator eller enhet om du är osäker på att justera din sekretessinställningar.

  1. Hur kontaktar jag dig?

För att kontakta oss om allt som har att göra med dina personuppgifter och dataskydd, inklusive för att göra en begäran om tillgång till föremål, vänligen använd följande information (för vår dataskyddsombuds uppmärksamhet: Neil Coombs

E-postadress: support@herbachoices.com

Telefonnummer: +44 (0) 7476485115

Postadress: 52 Foxwood Way, New Barn, Longfield, Kent. DA3 7LD

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi kan komma att ändra detta sekretessmeddelande då och då. Detta kan vara nödvändigt, till exempel om lagen ändras, eller om vi ändrar vår verksamhet på ett sätt som påverkar skyddet av personuppgifter.

Alla ändringar kommer omedelbart att publiceras på den här webbplatsen och du kommer att anses ha godkänt villkoren i integritetspolicyn när du använder den här webbplatsen för första gången efter ändringarna.Vi rekommenderar att du kontrollerar den här sidan regelbundet för att hålla dig uppdaterad

.