FRAKT VÄRLDEN | GRATIS ÖVER £60     clearpay     klarna

  • Login Icon Logga in
  • Vagn
    0 föremål

Varför förtroendeskapande är nyckeln till att uppnå varaktig förändring

Why Confidence Building Is Key to Achieving Lasting Change - HerbaChoices

Varför förtroendeskapande är nyckeln till att uppnå varaktig förändring

 Kent L. BradleyM.D., MBA, MPH – Chief Health and Nutrition Officer

 Förtroende är förmodligen en av de mest kraftfulla men minst uppskattade egenskaperna som påverkar mänsklig prestation. Innan du dömer att jag överdriver, låt mig ge några exempel.

Många har en panikattack när det gäller att tala inför publik. Jag var inte annorlunda. När jag gick i 5:an minns jag tydligt att jag hade en klass där läraren tog in en videobandspelare, och vi blev ombedda att prata inför klassen om något så grundläggande som det som hände dig i morse. När det var min tur gick jag upp till klassen och var så rädd att jag inte kunde prata. Jag började faktiskt slita av förlägenhet, så jag satte mig snabbt helt enkelt.

Vem kunde ha trott att jag skulle tala till publik över hela världen idag! Och det beror på att självförtroende är något du kan lära dig.

Själveffektivitet: Beyond Self-Esteem

Min resa mot självförtroende kantades av små steg, mycket beröm, några fantastiska vittnen till modell och en ständig påminnelse om att jag var bra på andra områden i mitt liv, så det fanns ingen anledning att tro att jag inte kunde bemästra detta område.

Vad jag just har beskrivit är det tillvägagångssätt som faktiskt är baserat på vetenskap, genom verk av psykologer som Albert Bandura. Det kallas self-efficacy – tron ​​på ens förmåga att lyckas i specifika situationer eller uppgifter.

Det roliga är att vi kan vara säkra på vissa aspekter av våra liv, men inte i andra. Ibland kan en individ verka väldigt självsäker i en situation, men när det kommer till andra områden kommer de att skygga för all inblandning.

Detta gäller alla, från läkare till mekaniker, till någon som försöker gå ner i vikt eller någon som drömmer om att starta eget företag. Brist på självförtroende leder till passivitet, och passivitet kan inte leda till bestående förändring.

Hur tränare inger förtroende hos andra

Jag tror att coacher har en betydande inverkan på människors liv, och ett av sätten de hjälper andra att uppnå varaktiga resultat är genom att bygga upp sin egen effektivitet. Detta tillvägagångssätt erkändes tidigt av vår grundare Mark Hughes och förstärktes av en viktig affärscoach, Jim Rohn. De fokuserade mycket på att bygga upp förtroende och var, vad jag kallar, forskare om beteendeförändringar.

De kanske inte har läst många forskningsartiklar, men de "läser" människor och hur man får resultat. De finslipade vikten av självförtroende och självförtroende. En stor del av den utbildning som genomfördes vid starten av företaget och som fortfarande fortsätter idag är baserad på bra gedigna tekniker för att stärka själveffektivitet.

Jag återvänder till min egen upplevelse av kraften i förtroende från min egen tränare. Jag går tillbaka till historien om fotboll. Det finns ett talesätt på fältet vid West Point av general Douglas MacArthur: "På fälten av vänskapliga stridigheter sås frön som andra dagar, på andra fält kommer att bära segerns frukter."

På träningsfältet byggde mina tränare upp mitt självförtroende inte bara för speltiden utan för livet. De berömde min insats, inte min skicklighet. De strukturerade en plan för tillväxt som tog stegvisa och små steg men hade en vision av mina förmågor som var bortom min egen. De tillämpade principerna som jag använder idag för att hjälpa individer att inse att de redan har vad som krävs för att bli framgångsrika.

Så, vad är det du är rädd att ta itu med som är hindret för att uppnå en hälsosammare och gladare version av dig själv?