FRAKT VÄRLDEN | GRATIS ÖVER £60     clearpay     klarna

Shamrock Rovers: Reaching Peak Performance

Shamrock Rovers: Reaching Peak Performance

Shamrock Rovers: Reaching Peak Performance

Brandon Miele, Shamrock Rovers fotbollsspelare

Matchdagen är den viktigaste dagen i min vecka och det är kulmen på allt närings- och träningsarbete som har ägnats åt under veckan som ledde fram till matchen. Om du har förberett dig korrekt utanför planen när det gäller näring, sömn, vätsketillförsel etc. blir din prestation på fältet mycket enklare. Det handlar helt enkelt om att gå ut på planen och leverera en prestation för mitt lag Shamrock Rovers som gör att vi kan förbättra vår position i ligan. Vi har alla en roll att spela och om jag når min toppprestation finns det inte mycket mer jag kan göra och jag kommer att lämna planen mycket nöjd.

När det gäller att nå denna prestationsnivå finns det ett antal nyckelområden jag fokuserar på, den första av dessa kan vara överraskande, men det är min sömn. Det blir alltmer en så viktig del av en professionell spelare att få tillräckligt med sömn och att utveckla en teknik för att säkerställa en god natts sömn. Det kan vara svårt när du balanserar många saker i ditt liv, vid sidan av att vara en professionell fotbollsspelare. Som en tumregel tycker jag att alla ska få ca. 8 timmar sömn. Jag skulle fokusera på min sömnrutin varje natt som skulle inkludera att stänga av min telefon en timme före sänggåendet, se till att belysningen är svag och jag gillar också att lyssna på lite avkopplande musik. Allt detta är mycket viktigt för att få sinnet och kroppen redo att sova. Sömn handlar om fysisk återhämtning men också om mental återhämtning. En god sömn gör att jag kan tänka klart över min roll i det kommande spelet och vilka områden jag behöver fokusera på.

En annan utmaning jag står inför är att se till att jag får i mig rätt mängd makronäringsämnen från mat som min kropp behöver. Två dagar innan en match börjar jag ladda kolhydrater för att få maximal energinivå. Detta skulle innebära att äta mat som grovt bröd, pasta och ris. Jag ser också till att jag har en bra hälsosam frukost för att få energi för dagen. Vanligtvis några fina ägg och brunt brödrostat bröd med lite avokado. Frukosten är dagens viktigaste måltid och den bör under inga omständigheter skippas!

När vi går mot matchdag och efter varje träningspass, gillar jag att ta en Herbalife 24 Rebuild Strength-shake inom 30 minuter, följt av en hel måltid inom en timme. Proteinshaken med hög halt av både vassle och kasein hjälper till med muskelsyntes och har en optimal nivå av högkvalitativa kolhydrater för att hjälpa till med proteinupptaget efter träning.

En annan bra vana att ta sig an är att smutta på vatten hela dagen för hydrering och elektrolyter som ger bränsle till prestanda. Jag gillar att få i mig minst 2,5 liter vatten ombord om dagen, men precis som makronäringsämnen kommer detta att bero på dina egna behov och aktivitetsnivåer. Att hålla sig hydrerad hjälper dig att känna dig fräsch och i kombination med vissa återhämtningstekniker som skumrullning och stretching kommer du att känna dig mycket fräschare när du kommer in i speldagen.

Jag anser att förbereda måltider som det enskilt viktigaste jag gör hela veckan. Genom att avsätta en timme eller två på en söndagskväll och igen mitt i veckan för att laga några måltider, slutar jag med så mycket mer tid över under veckan eftersom jag inte lagar mat. Gå ut och köp dig några matlådor eller Tupperware och laga mat i lösvikt och kyl eller frys sedan in dessa måltider. Jag ser till att jag bara köper nyttig mat när jag handlar. Om du inte köper skräp kan du inte äta det hemma och så enkelt är det. Köp nötter och andra nyttiga snacks istället för att köpa sockerrik mat att äta.

Det är små saker som detta som gör stor skillnad.

Den sista delen av mitt toppprestandaprogram är visualisering. Jag jobbar väldigt hårt för att utveckla mitt prestationstänk. Detta innebär att springa igenom spelet och min roll i det om och om igen så jag är helt bekväm och avslappnad. Jag tänker på olika seriösa som kan spela fotboll under matchen och hur jag kan hantera dem.Vi gör ett mål eller vi släpper in ett mål, hur kommer jag att reagera? Hur kan jag hjälpa mitt team att uppnå vårt mål?

Kom ihåg att göra några små, stegvisa förändringar av din kost och livsstil varje dag och dessa kommer att läggas ihop och göra en enorm skillnad för din prestation

.