FRAKT VÄRLDEN | GRATIS ÖVER £60     clearpay     klarna

Göra dietupplösningar? Prova kostförändringar istället

Making Diet Resolutions? Try Diet Changes Instead

Göra dietupplösningar? Prova kostförändringar istället

När den 1 januari närmar sig betyder det att det är dags att damma av listan med dietupplösningar du gjorde förra året (och året innan dess?) och lova att ta itu med dem igen. Ofta kämpar vi på grund av att vår "att göra"-lista är en mil lång. Vi är varelser av vana, och det tar bara tid för nya vanor att få fäste.

Här är ett förslag till dig – försök inte göra alla dina ändringar på en gång. Försök faktiskt fokusera på tre små förändringar i månaden fram till slutet av året. Om du arbetar med att etablera bara tre nya vanor under en månad, kommer du inte att bli överväldigad av att försöka fokusera på för många saker samtidigt. I slutet av månaden kommer de tre nya vanorna att vara en del av din rutin!

Tänk på vad du vill jobba med först.

Låt oss säga att du vill minska på ditt sockerintag. Dina dietupplösningar för januari kan vara: 

• Jag kommer att ha frukt till efterrätt istället för kakor
• Jag kommer att halvera intaget av läsk
• Jag kommer att byta från försötad yoghurt till vanlig yoghurt

Kanske är ditt problem att äta för mycket fett. I så fall kan dina dietupplösningar för januari vara: 

• Istället för chips till lunchen kommer jag att ha en sallad istället
• Jag kommer att byta från vanlig salladsdressing till låg fetthalt
• Jag kommer att ha mina kaffedrycker gjorda på fettfri mjölk istället för helmjölk

Om det är portionskontroll du behöver arbeta med kan dina januariupplösningar se ut så här: 

• Jag kommer att använda mindre tallrikar när jag äter hemma för att kontrollera mina portioner
• När jag går ut och äter kommer jag att be servern att lägga halva min måltid i en behållare för att ta hem och servera mig resten
• Jag kommer att väga och mäta mina matportioner några gånger i veckan för att se till att jag håller mig på rätt spår

Det här är året för att ta ett annat förhållningssätt till dina dietupplösningar. Gör dessa få ändringar, ge dem en månad att bosätta sig i och bygg sedan på dessa förändringar månad efter månad.